Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

M+Z+I+E+Δ [12]


Paul Klee. Fire in the Evening. 1929. Oil on board

Τον πήγαν στο σπίτι του και τον άφησαν μόνο του για να κοιμηθεί και να ηρεμήσει. Το πρόβλημα του βέβαια δεν ήταν η κούραση αλλά η στέρηση. Του έλειπε κάποια που είχε γνωρίσει μόνο για λίγα λεπτά και όμως του έλειπε και μάλιστα πολύ.
Ευτυχώς που ήταν σε άδεια. Αλλιώς θα έπρεπε να φύγει πρωί – πρωί για το εργαστήριο και εκεί να συνεχίσει τις ενδιαφέρουσες αλλά απαιτητικές του έρευνες.
Ο μόνος του σύνδεσμος ήταν η Ελένη. Την πήρε και της ζήτησε το τηλέφωνο της Ζωής. Εκείνη του το έδωσε, τονίζοντας του ταυτόχρονα ότι πρόκειται για πολύ κλειστό άτομο που μερικές φορές αγγίζει τα όρια του παράξενου ακόμη και του δύστροπου.
Παρά τις συμβουλές της εκείνος πήρε τελικά την πρωτοβουλία.
- Ναι;
- Ζωή συγνώμη που σε παίρνω. Είμαι ο Μέμνονας, ο φίλος της Δέσποινας. Μου έδωσε το τηλέφωνο σου η Ελένη.
Καμία απάντηση.
- Ζωή εσύ είσαι; Με ακούς;
- Ναι, σε ακούυω.
- Μήπως ενοχλώ;
- Γενικά με ενοχλούν όσοι δεν με εμπιστεύονται.
- Δηλαδή;
- Σου είχα πει Μέμνονα. Θα επικοινωνούσα εγώ μαζί σου. Τέλος πάντων. Καλά είσαι;
Ο Μέμνονας ξενέρωσε εντελώς, είπε μερικά τυπικά λόγια και τη χαιρέτησε.
Μετά έπεσε σε μαύρη κατάθλιψη, καθώς είχε καταφέρει μια γνωριμία βασισμένη στο όνειρο να την κατεβάσει άδοξα στην πραγματικότητα.
Δυο μέρες μετά, το απόγευμα, πήγε στο σπίτι του Μέμνονα η Φωτεινή.
Χάρηκε πολύ που την είδε. Τον χαλάρωνε πάντα όταν την άκουγε. Η φωνή της, άλλοτε ασθμαίνουσα, άλλοτε διακοπτόμενη, είχε ένα ρυθμό σχεδόν μουσικό.
«Μέμνο, δεν ξέρω τι μου γίνεται. Ο Στέλιος… Καταλαβαίνεις. Μου κάνει όλο και σοβαρότερες δηλώνει για τον έρωτα του. Κι εγώ τι να του πω; Του μιλάω ειλικρινά, αλλά κάπου στο βάθος στεναχωριέται… Δηλαδή δεν του αρκεί ότι πηδιόμαστε καλά; Ότι περνάμε τόσο ωραία εκείνες τις στιγμές; Δεν είμαι εγώ για έρωτες. Τουλάχιστον δεν έχω ερωτευθεί ως τώρα άντρα. Εντάξει είμαι παράνοια. Αλλά μήπως δεν το στηρίζω και λογικά και φιλοσοφικά; Η γυναίκα είναι ένα όν πιο βαθύ ρε παιδί μου, πιο συναισθηματικό, υπάρχει πιο πολύ πώς να στο πω; Όχι ότι θα ‘κανα ποτέ σεξ με γυναίκα. Γουστάρω πολύ τους άντρες γι’ αυτό που ξέρουν καλά να κάνουν. Αλλά μέχρι εκεί. Πώς μπορώ εγώ να ερωτευθώ τον Στέλιο όταν υπάρχει η Ελεονόρα; Ωχ, στα ζάλισα ε; »
«Κάθε άλλο Φωτούλα. Πάντα σ’ ευχαριστιέμαι. Και δε διαφωνώ καθόλου. Κι εγώ δεν θα μπορούσα να ερωτευθώ ποτέ ένα άντρα»
Έσκασαν κι οι δυο στα γέλια.
«Α δε σού ‘πα Μέμνο. Πέρασα πριν λίγο απ τη Δέσποινα. Ήταν εκεί η φίλη της Ελένης. Ξέρεις ποια. Εκείνη η ρομαντίκ φιγούρα; Κατάλαβες ποια…»
«Τι; Είδες τη Ζωή;»
«Μέμνο, τι ύφος είναι αυτό; Τι τρέχει;»
«Έλα άστα τώρα… Για πες τι λέγατε;»
«Μας έλεγε ότι έχει γνωρίσει κάποιον και ότι θα ‘θελε να του χαριστεί ολοκληρωτικά. Κι όταν τη ρωτάγαμε, πώς και τι, πέταγε κάτι ανωμαλίες για απέραντες παραλίες και φιλιά μέσα στα σύννεφα… Καλά ρε μαλάκα, σ αρέσει αυτό το ούφο;»
«Δεν μ αρέσει απλώς Φωτούλα. Τη λατρεύω. Αλλά αυτή έχει βρει, όπως φαίνεται κάποιον άλλον. Έτσι εξηγείται η ψυχρότητα. Δεν πειράζει, ατύχησα για μια ακόμη φορά»
«Τι να πω ρε. Μπορεί να αξίζει τελικά η κοπέλα… Ρε λες να εννοεί εσένα;»
Αυτό ήταν το ωραιότερο αλλά ταυτόχρονα και το πιο απίθανο σενάριο. Βυθίστηκε όμως μέσα του ο Μέμνονας σαν να έκανε κατάδυση σε ένα παράδεισο από μέλι.

7 σχόλια:

Dee Dee είπε...

Βρηκα ενα δρομακι σο σπιτι του dim juanegro το ακολουθησα και βρεθηκα εδω :)

Δεν προλαβα να διαβασω τα προηγουμενα 11. Τα ονοματα ειδα βιαστικα οτι ηταν λιγοτερα στην αρχη ε; :)

Με κερδισε ομως το υφος που γραφεις και θα ξαναπερασω :)

Καλο μεσημερακι!

markos-the-gnostic είπε...

χαιρομαι που σου άρεσε. θα θέλαμε να το πεις και σε άλλους που θέλουν να παίξουν τον ρόλο είτε του αναγνώστη είτε του συγγραφέα... αυτό προφανώς ισχύει και για σένα

Dee Dee είπε...

Με την συγγραφη δεν τα παω πολυ καλα, αλλα ευχαριστως θα βαλω link στο μπλογκ μου να περασουν και αλλοι απο δω. Εχετε δωσει και ομορφο τιτλο στο bolg σας :)

dim juanegro είπε...

Να είσαι καλά Dee Dee...
ευχαριστούμε για την στήριξη :)

Καλή ανάγνωση και των περασμένων αναρτήσεων...

Stardustia είπε...

Μάρκο,
μου αρέσει ο μπερδεμένος ερωτοχτυπημένος Μέμνονας...
του έχω όμως έκπληξη όπως είδες...

Stardustia είπε...

dee dee, για να δούμε αν η συνέχεια θα σου αρέσει...
βλέπεις τώρα αλλάζει ο συγγραφέας...
;-)

Stardustia είπε...

Μάρκο, ελπίζω να σου αρέσει η επιλογή μου...